Espai de comunicació dels centres adherits a la xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles"

.

Benvinguts i benvingudes !

AQUEST ÉS EL BLOC DE LA XARXA Pe+s.ESPEREM QUE US AGRADI I QUE SIGUI ÚTIL PER AVANÇAR EN EL NOSTRE OBJECTIU: FER ELS CENTRES DOCENTS DEL PRAT MÉS SOSTENIBLES

10 de gen. 2013

Un consum + responsable dels aliments

Els aliments constitueixen un recurs valuós que cal gestionar i consumir amb la màxima cura i responsabilitat. Cal introduir entre tots els actors socials, un canvi de comportament i d'actitud, encaminat a recuperar el valor dels aliments i concebre les restes alimentàries com un recurs.

Us volem presentar una guia sobre malbaratament d'aliments que ha publicat la Generalitat de Catalunya juntament amb l'Agència de Residus de Catalunya. Aquesta publicació és un resum de l'estudi Diagnosi del malbaratament alimentari a Catalunya,en el qual es dimensiona el fenòmen, se n'identifiquen les causes i es plantegen estratègies i propostes d'actuació per a reduir la pèrdua d'aliments que poden ser encara aprofitables, així com els impactes socials, econòmics i ambientals que se'n deriven.

És una bona eina per a poder treballar amb l'alumnat des de les escoles i ajudar a pendre consiència sobre aquesta gran problemàtica. Fixeu-vos en l'apartat d'experiències ja que ens pot donar idees de com treballar aquesta temàtica. La número 13 va sobre l'experiència pilot d'una escola municipal:

http://www20.gencat.cat/docs/arc/Home/LAgencia/Publicacions/Centre%20catala%20del%20reciclatge%20(CCR)/Guia%20malbaratament%20alimentari%2018.12.2012.pdf