Espai de comunicació dels centres adherits a la xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles"

.

Benvinguts i benvingudes !

AQUEST ÉS EL BLOC DE LA XARXA Pe+s.ESPEREM QUE US AGRADI I QUE SIGUI ÚTIL PER AVANÇAR EN EL NOSTRE OBJECTIU: FER ELS CENTRES DOCENTS DEL PRAT MÉS SOSTENIBLES

18 de febr. 2013


Aquesta setmana us volem recomanar un llibre molt interessant: EDUCAR EN VERD.
La seva autora (Heike Freire), ens diu el següent: "Els nens i les nenes d'avui passen la major part del seu temps en espais tancats, asseguts, mirant una pantalla i, pràcticament, ja no gaudeixen de moments de joc autònom a l'aire lliure. El seu aïllament creixent del món natural s'intenta compensar amb un excés de productes i tecnologia que suplanten els éssers de la natura. Els nens necessiten la natura. S'hi senten espontàniament atrets i, si hi tenen contacte, es desenvolupen de manera més saludable a tots els nivells: físic, emocional, mental, social i espiritual. Estar a l'aire lliure, en interacció directa amb la vida, hauria de ser reconegut (i exercit) com un dret fonamental de la infància, en les nostres societats".

Com heu vist, l'autora planteja el conflicte que té la nostra cultura amb la natura, la manca de contacte amb la terra, les plantes i els animals. Ens parla de joguines naturals i jocs creats per ells mateixos. És un llibre positiu i optimista d'on podeu extreure moltes solucions.

També podeu consultar el seu bloc, d'on podeu extreure moltes idees: http://educarenverde.blogspot.com.es/