Espai de comunicació dels centres adherits a la xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles"

.

Benvinguts i benvingudes !

AQUEST ÉS EL BLOC DE LA XARXA Pe+s.ESPEREM QUE US AGRADI I QUE SIGUI ÚTIL PER AVANÇAR EN EL NOSTRE OBJECTIU: FER ELS CENTRES DOCENTS DEL PRAT MÉS SOSTENIBLES

12 de juny 2013

Dia Mundial Medi Ambient a l'Escola Mare Déu del CarmeEl passat dia 5 de juny, l'escola va celebrar amb un petit gest el dia mundial del medi ambient. L'assemblea general de les Nacions Unides va designar aquest dia com el dia mundial del medi ambient per donar a conèixer millor la necessitat de conservar i millorar la naturalesa del nostre planeta. Celebrar també aquest dia és una de les maneres principals per fomentar la sensibilització sobre el nostre medi i promoure l'atenció i l'acció política al respecte.

És fàcil culpabilitzar a altres sobre el canvi climàtic i la degradació ambiental, però celebrar i recordar el 5 de juny és deixar a un costat aquestes diferències, i pensar què podem fer per protegir el nostre entorn. Així, recordem l'important que és tenir cura del nostre planeta i, sobre tot, ens adonem que totes i cadascuna de les nostres accions particulars té un significat especial i molt important per el futur del planeta terra, el nostre planeta, el teu planeta... El planeta de tots.

L'escola ha anat treballant al llarg del curs algunes accions que ajuden a prendre consciència
d'això amb el projecte: “A l'escola, anem a peu!”. Els alumnes del comitè ambiental van representar una història en la que es posa de manifest que caminar és ecològic perquè no contamina el medi ambient i no utilitza combustibles que deixen anar diòxid de carboni, principal gas d'efecte hivernacle. També el caminar és saludable perquè moltes malalties apareixen o empitjoren per la manca d’exercici físic. I perquè caminar és gratificant i ens ajuda a alliberar ansietats, relaxar-nos i millorar la qualitat de vida.