Espai de comunicació dels centres adherits a la xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles"

.

Benvinguts i benvingudes !

AQUEST ÉS EL BLOC DE LA XARXA Pe+s.ESPEREM QUE US AGRADI I QUE SIGUI ÚTIL PER AVANÇAR EN EL NOSTRE OBJECTIU: FER ELS CENTRES DOCENTS DEL PRAT MÉS SOSTENIBLES

24 de gen. 2012

RECURSOS EDUCATIUS AMBIENTALS

El passat dimecres 18 de gener es va fer una nova sessió del grup de treball dels centres docents de la Xarxa "Pe+s", tant de primària com de secundària, durant la que es van presentar alguns webs i recursos didàctics existents.

  • http://www.xesc.cat/xesc/index.php, web de la Xarxa d'EScoles per la Sostenibilitat de Catalunya, del que es destaca el cercador d'activitats que desenvolupen els centres adherits a aquesta xarxa i l'accès a la guia Hàbitat: gran catàleg d'activitats educatives en format digital, amb diversos cercadors.
  • http://www.scea.cat/, web de la Societat Catalana d'Educació Ambiental, farcida de recursos i un interessant servei de prèstec.
  • http://phobos.xtec.cat/cdec/index.php/educacio-ambiental, web del CESIRE-CDEC, centre específic de suport a la recerca i la innovació que posa a disposició del professorat tots aquells recursos i accions formatives que promouen la innovació i la millora de l’ensenyament i aprenentatge de les ciències a l’aula, amb un espai dedicat integrament a l'educació ambiental.
  • www.bcn.es/agenda21/a21escolar/ : web de la xarxa per la sostenibilitat dels centres educatius  de Barcelona, en la hi estan adherits més de 300 centres de la ciutat, plena de propostes i interessant referències
  • http://www.edu3.cat/, web del departament d'Educació i el departament de Cooperació CAtalana de Mitjants audiovisuals amb un munt de vídeos educatius temàtiques diverses i un cercador específic.
També es va presentar "La Caixa del Temps" de la mà de la cooperativa Nusos i l'entitat SEO Bird Life amb l'objectiu de promoure la recollida de dades d'observacions d'ocells populars i farcir les plataformes de coneixement  virtuals ( Aves y Clima i Springalive), mitjançant 8 activitats lúdiques amb suport de materials didàctics molt atractius que queden a disposició dels centres educatius del Prat al Centre de Recursos Educatius durant aquest curs escolar i el proper. La temàtica vincula l'ornitologia i el canvi climàtic, i està orientat sobretot als nivells de 5è i 6è de primària.