Espai de comunicació dels centres adherits a la xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles"

.

Benvinguts i benvingudes !

AQUEST ÉS EL BLOC DE LA XARXA Pe+s.ESPEREM QUE US AGRADI I QUE SIGUI ÚTIL PER AVANÇAR EN EL NOSTRE OBJECTIU: FER ELS CENTRES DOCENTS DEL PRAT MÉS SOSTENIBLES

2 de març 2012

Esmorzars sostenibles a l'Escola Joan Maragall


A l'etapa de Primària apostem pels esmorzars sostenibles i ens hem fet el propòsit de reduir l'ús del paper d'alumini. 

La coordinadora de les activitats que emmarquem dins la XESC ha anat a fer unes xerrades a cada classe de Primària per tal de què els/les nens/es entenguin perquè convé reduir el paper d'alumini, com s'aconsegueix, dificultat de reciclatge, etc. D'aquesta manera, s'hi senten més implicats en la tasca que han de realitzar.

Per tal de dissenyar aquesta activitat ens hem "aprofitat" dels companys/es de l'Escola Bernat Metge ja que l'activitat que ens van presentar a les trobades de la formació ens va semblar molt interessant. Moltes gràcies per la vostra inspiració :)

L'activitat tracta de què cada divendres, abans de sortir al pati, cada classe ajunti tot el paper d’alumini dels embolcalls de l’esmorzar. D’aquesta manera, quan s’acabi el mes, cada classe comptarà amb una bola (fruit dels embolcalls de tots els divendres de mes). Es donarà un premi mensual i guanyarà la classe que tingui la bola més petita (se li farà una foto de grup que es penjarà al bloc i se li donarà un diploma per ser la classe més sostenible).

Hem creat un racó sostenible al vestíbul per tal de fer el seguiment de les boles. Per tal de motivar l'alumnat anem fent fotografies de les carmanyoles i les pengem al bloc de l'escola.
Estem molt contents per la implicació de les famílies i l'alumnat en la tasca! L'objectiu és que el proper curs impulsem aquesta tasca des del Setembre i que es perllongui a Educació Infantil.

Per si voleu fer-li una ulladeta a les tasques que estem dinamitzant:
 http://joanmaragallprat.blogspot.com/ (pestanya "Esc Verda")

Rosalía Macía
Escola Joan Maragall