Espai de comunicació dels centres adherits a la xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles"

.

Benvinguts i benvingudes !

AQUEST ÉS EL BLOC DE LA XARXA Pe+s.ESPEREM QUE US AGRADI I QUE SIGUI ÚTIL PER AVANÇAR EN EL NOSTRE OBJECTIU: FER ELS CENTRES DOCENTS DEL PRAT MÉS SOSTENIBLES

27 de febr. 2014

Claustres energètics a les escoles per apendre a estalviar energia a la feina i a casa

Al llarg del mes de febrer i març, les escoles  del Prat estan fent els claustres d’energia, amb la participació de les direccions i el professorat, on s’estableixen les estratègies i accions a seguir per aconseguir fer un ús racional de l’energia.
Apagar el llum quan se surt d’un despatx o de la sala de professors, tancar la pantalla digital quan no es necessita, apagar els ordinadors de l’aula d’informàtica, programar la impressora en mode repòs,... són algunes de les mesures proposades i que poden representar un estalvi d’entre el 10 i el 15%.
En les sessions, també s’ha explicat com s’interpreta la factura de l’electricitat, com demanar una reducció de potència i com contractar una tarifa més econòmica. Per incidir en la conscienciació del professorat, s’han mostrat el consum de l’energia en kw/h i els cost econòmic de la facturació de cadascun dels centres educatius. 
Es tracta d’un primer pas per assolir l’objectiu del Pacte d’Alcaldes per a l’Energia Sostenible de la ciutat del Prat, un compromís europeu que obliga a reduir un 20% el consum de l’energia per a l’any 2020.





Recordeu que a l'apartat "documents d'interès" del bloc trobareu la presentació d'inici de curs del grup de treball Al prat escoles més sostenibles: "Com estalviar energia al centres escolars"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada