Espai de comunicació dels centres adherits a la xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles"

.

Benvinguts i benvingudes !

AQUEST ÉS EL BLOC DE LA XARXA Pe+s.ESPEREM QUE US AGRADI I QUE SIGUI ÚTIL PER AVANÇAR EN EL NOSTRE OBJECTIU: FER ELS CENTRES DOCENTS DEL PRAT MÉS SOSTENIBLES

18 de març 2014

Dia Mundial de L'aigua: aigua i energia

El proper 22 de març és el dia mundial de l’aigua. L’Organització de les Nacions Unides enguany dedica aquest dia a la relació interdependent que s’estableix  entre aigua i energia.
La producció i distribució de l’energia requereix l’ús de recursos hídrics, d’hidroelèctriques, nuclears i tèrmiques. I al voltant del 8% de l’energia mundial es fa servir pel bombament, tractament i transport de l’aigua. 
Mentre els recursos hídrics són limitats, la demanda de consum d’aigua  i d’energia a les ciutats anirà creixent durant les properes dècades. Es planteja el repte de fer més amb menys recursos. Ser més eficients i més sostenibles en tots els àmbits i punts dels processos.
Estalviar aigua és estalviar energia. Estalviar energia és estalviar aigua.

A continuació us facilitem alguns recursos i activitats per celebrar el dia mundial de l’aigua a la vostra escola :

Festa del Riu: Cornellà de Llobregat: Jornada festiva i cívica a l’entorn del riu Llobregat. La festa vol ser un esdeveniment per apropar i conviure el riu i per a reivindicar la millora de la qualitat ambiental com a font de vida.Es faran diversos tallers: gimcana, plantada, pedalada, passejada, etc...
Cliqueu aquí per més informació.


Web de la Organització Mundial de les Nacions Unides: aigua i energia

Capítol de l’aigua al Lletra Petita, un programa de Tv3 molt interessant

Recull de recursos (ICE-UB) fet a partir de la XIV Trobada de professorat de ciències de la terra i de medi ambient del batxillerat. Trobareu tant documents i informes oficials sobre l’aigua a nivell mundial, com activitats TIC per a totes les edats i visites a museus o altres instal·lacions vinculades a l’aigua.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada