Espai de comunicació dels centres adherits a la xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles"

.

Benvinguts i benvingudes !

AQUEST ÉS EL BLOC DE LA XARXA Pe+s.ESPEREM QUE US AGRADI I QUE SIGUI ÚTIL PER AVANÇAR EN EL NOSTRE OBJECTIU: FER ELS CENTRES DOCENTS DEL PRAT MÉS SOSTENIBLES

22 d’abr. 2014

Sant Jordi i el Dia de la Terra: roses sense espines

Sant Jordi és una tradició catalana molt estimada i arrelada al nostre país, i en un sol dia es hi ha un gran consum de roses i això esdevé un problema.

Sabeu què s'amaga rere el consum de les roses?
Quina és la motxilla ecològica i social d'aquest producte tan nostrat?

La campanya #RosesSenseEspines és una oportunitat per difondre i parlar sobre l’origen de les roses i la conseqüència del consum en excés.

Al bloc Roses sense Espines  podreu trobar tot tipus d’informació bàsica sobre aquesta problemàtica, a través de documentals, revistes, altres campanyes,.... També trobareu un apartat d’alternatives tant a escala internacional com a escala més propera al nostre dia a dia. Alternatives que redueixen aquest consum fomentant un canvi d’hàbits, com per exemple fixar-nos en que la rosa que comprem porti algun segell de qualitat (segell que certifica que la rosa ha estat cultivada amb cura amb el medi ambient i les condicions laborals), regalar roses fetes amb material reciclat, regalar poemes de roses,...

Podeu fer arribar a l’SCEA la imatge de les vostres #RosesSenseEspines!! via facebook

A més a més també hi ha una pel·lícula molt interessant “María, llena eres de gracia (Maria Full of Grace) (2004)” on s’explica com les dures condicions laborals d’una dona que treballa a una plantació de roses de Bogotá, l’empeny a deixar la feina i posar-se en el món del tràfic de drogues.


#RosesSenseEspines  és una campanya iniciada des de l’SCEA amb l’objectiu de:
  • Difondre les espines que s'amaguen rere les roses de Sant Jordi per donar a conèixer i fer reflexionar sobre els impactes ambientals, econòmics i socials que hi ha rere aquesta tradició consumista.
  • Fomentar un canvi d'hàbits mitjançant la proposta d'alternatives que redueixin aquest tipus de consum
Que tingueu una bona Diada, catalana, sostenible i justa per a tothom!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada