Espai de comunicació dels centres adherits a la xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles"

.

Benvinguts i benvingudes !

AQUEST ÉS EL BLOC DE LA XARXA Pe+s.ESPEREM QUE US AGRADI I QUE SIGUI ÚTIL PER AVANÇAR EN EL NOSTRE OBJECTIU: FER ELS CENTRES DOCENTS DEL PRAT MÉS SOSTENIBLES

4 de nov. 2014

Aplicació mòbil per evaluar l'estat del Rius

Qualsevol persona amb un mòbil intel·ligent i accés a Internet podrà col·laborar en la recerca i la conservació dels rius de qualsevol lloc d’Espanya. El Grup de Recerca Freshwater Ecology and Management (FEM) de la Universitat de Barcelona (UB), dirigit per Narcís Prat, catedràtic del Departament d'Ecologia;  ha desenvolupat una aplicació que permet avaluar de manera intuïtiva i senzilla l’estat ecològic d’un riu i transmetre aquesta informació als investigadors. L’aplicació, anomenada Riu.net , ja es pot descarregar per a dispositius Android.

L’estat ecològic és una mesura de l’estat de salut dels ecosistemes aquàtics. Per mesurar-lo, es fan servir diferents indicadors. RIU.net permet utilitzar com a indicadors el sistema de ribera com els animals que viuen a la llera del riu. Des d’un mòbil equipat amb una càmera fotogràfica, connexió a Internet i un sistema de posicionament geogràfic, es pot avaluar la qualitat ecològica d’un tram de riu seguint les pautes marcades per la Directiva marc de l’aigua.

L’objectiu final és que l’observador pugui recopilar aquests indicadors i enviar-ne els resultats als investigadors. Una vegada contrastats, aquests resultats seran accessibles per als gestors de l’aigua i altres persones interessades.

Us podeu descarregar l'aplicació aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada