Espai de comunicació dels centres adherits a la xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles"

.

Benvinguts i benvingudes !

AQUEST ÉS EL BLOC DE LA XARXA Pe+s.ESPEREM QUE US AGRADI I QUE SIGUI ÚTIL PER AVANÇAR EN EL NOSTRE OBJECTIU: FER ELS CENTRES DOCENTS DEL PRAT MÉS SOSTENIBLES

9 de des. 2014

Recursos per treballar les ciències a les aules

Us convidem a donar un cop d’ull a una petit recull de recursos, disponibles a internet,  per treballar les ciències des de l’aula.

Ets un científic savi?
Aplicació web que han desenvolupat científics i divulgadors del CSIC., amb l’objectiu d’educar i fer gaudir amb la ciència, a més de despertar les vocacions científiques entre el jovent. Consta d’unes mil preguntes separades en nivells de dificultat, de forma que puguin jugar des de primària fins a universitaris. El nombre màxim de jugadors es vuit, i es pot jugar en un o diversos ordinadors alhora.



Projecte Aigua
Galeria fotogràfica espectacular de microorganismes que vieun a l'aigua. La bellesa natural que s'amaga en aquest petits éssers es mostra en imatges excel·lents realitzades per comunitats educatives de centres de La Rioja. Hi podreu observar fotos i vídeos de diversos ciliats, diatomees, algues, rizòpodes, etc.



Nova revista digital Principia
Revista de divulgació científica amena i accessible gratuïtament  que acaba d'aparèixer a Internet. En el número actual hi ha articles que poden servir de punt de partida per parlar i reflexionar sobre la contaminació atmosfèrica (l'ús de solucions pal·liatives en comptes de preventives), la contaminació de l'aigua subterrània o la visió actual a través dels ulls d'un robot mil·lenari.


Projecte "El  mar a fons"
Projecte creat i desenvolupat per  l'Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) , que pretén apropar el coneixement sobre els mars i oceans a l'àmbit educatiu mitjançant propostes didàctiques. El projecte El mar a fons s'organitza en dos grans blocs:

  • Vídeos originals, de curta durada, que versen sobre unitats temàtiques diverses relacionades amb el mar, acompanyats de guies didàctique) i de propostes d'activitats 
  • Activitats de recerca que realitzen els centres educatius amb materials senzills i seguint protocols de mostreig i anàlisi de diferent grau de complexitat. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada