Espai de comunicació dels centres adherits a la xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles"

.

Benvinguts i benvingudes !

AQUEST ÉS EL BLOC DE LA XARXA Pe+s.ESPEREM QUE US AGRADI I QUE SIGUI ÚTIL PER AVANÇAR EN EL NOSTRE OBJECTIU: FER ELS CENTRES DOCENTS DEL PRAT MÉS SOSTENIBLES

24 de febr. 2015

Cens d'aus hivernants

El passat dimecres 18 de febrer, 37 alumnes de centres educatius de secundària del Prat  (Baldiri Guilera, Estany de la Ricarda, Institut Escola Prat, Nostra Senyora del Mar, Mare de del del Carme, Ribera Baixa i Salvador Dalí) van participar en el cens d'aus hivernants a Cal Tet. Aquest activitat s'enmarca dins el projecte Alumnes Gestors del Territori, que enguany arriba a la 6º edició.

En Nèstor Urios ( tècnic del Consorci per la protecció i la gestió dels Espais Naturals del Delta de Llobregat) va fer la presentació inicial  per explicar les utilitats i la metodologia dels cens d'aus. A continuació, organtizats en 3 grups, ens vam dirigir al diferents punts d'observació ( aiguat de Cal Tet, aguait de Sabogal i pantalla mirador de les 4 hores) per poder fer el contatge de determinades espècies d'aus aquàtiques.

Aquí teniu el resum de les observacions fetes.

Si comparem les aquestes dades amb les del curs passat ( veure resum dades cens aus 2014), podem conclure que enguany s'han contablitat gaire bé el doble d'espècies, tot i que el número d'individus observats  és força similar, si bé aquest curs s'han vist més individus a Sabogal que a Cal Tet.
A més, aquest any vam poder observar unes vintena de flamencs, que reposaven tranquilament a la platja fluvial sota el nou pont en construcció ( a la zona del poligon pratenc)

Foto: Ferran López
Aqui teniu algunes fotos de la jornada


Podeu consultar els dos documents entregats:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada