Espai de comunicació dels centres adherits a la xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles"

.

Benvinguts i benvingudes !

AQUEST ÉS EL BLOC DE LA XARXA Pe+s.ESPEREM QUE US AGRADI I QUE SIGUI ÚTIL PER AVANÇAR EN EL NOSTRE OBJECTIU: FER ELS CENTRES DOCENTS DEL PRAT MÉS SOSTENIBLES

3 de des. 2015

La cimera sobre canvi climàtic està en marxa

Del 30 de novembre al 11 de desembre d'enguany, París acull la 21ª Conferència de les Parts (COP21) sobre canvi climàtic en el marc de les Nacions Unides.

La COP21, també coneguda com a París2015, serà una de les COPs amb major rellevància ja que, durant dues setmanes, acollirà a milers de delegats i observadors internacionals que tindran el repte d'assolir un acord global per limitar l'escalfament global a un nivell inferior dels 2ºC.

Per tal de treballar el canvi climàtic, a Catalunya també s'estan fent moltes coses; una d'elles va ser la celebració del I Fòrum metropolità d'educació per a la sostenibilitat: Eines educatives per a l'acció en la lluita contra el canvi climàtic, organitzat per l'AMB, el passat dijous dia 26 de novembre. Podeu veure les ponències, el programa i els diferents resultats aquí.

I al centre, què podem fer?

RECURSOS I JOCS ON-LINE:
* Alerta CO2: Joc en línia per a secundària, on l'objectiu és trobar el major número de mesures per reduir les emissions de CO2 a la ciutat de Metròpolis: (www.accionatura.org/jocAlertaCO2/index.html)
* Recull de recursos de l’Agenda XXI Escolar de l’Ajuntament de Barcelona Clica aquí. 

PETITS VÍDEOS:
* Els futurs conflictes climàtics (EL MEDI AMBIENT): clica aquí.
* QUÈQUICOM: L'efecte hivernacle i el canvi climàtic; Inundacions, Quan el riu reclama el que és seu; Estudiant el canvi climàtic al Pirineu; Abelles: un negoci a mitges en perill; entre molts d'altres. Clica aquí.

CALCULADORES ON-LINE:
* Calculadora de CO2 vehicles: Naviki és un navegador d'itineraris ciclistes de referència a tota Europa. Inclou un llistat i un planificador de rutes online, App gratuïtes per a mòbils, aplicacions estadístiques per als usuaris. En ell es comparteix informació tant dels organismes públics como dels mateixos usuaris de la bicicleta:(http://www.naviki.org/es/naviki/inicio/)
Calculadora petjada ecológica: Ens proposa una forma senzilla i acurada per calcular la nostra petjada ecològica, tenint en compte els 4 vectors ambientals principals: aigua, energia, residus i materials i transport. A més, l’apartat “Observatorio de la sostenibilidad” trobareu informació actualitzada, en forma de gràfics, indicadors  i informes, que us pot ser molt útil per aplicar a l'aula. (http://www.vidasostenible.org)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada