Espai de comunicació dels centres adherits a la xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles"

.

Benvinguts i benvingudes !

AQUEST ÉS EL BLOC DE LA XARXA Pe+s.ESPEREM QUE US AGRADI I QUE SIGUI ÚTIL PER AVANÇAR EN EL NOSTRE OBJECTIU: FER ELS CENTRES DOCENTS DEL PRAT MÉS SOSTENIBLES

25 de febr. 2016

Cens d'aus a cal Tet

Dimarts 24 de febrer vam fer la 7è edició del cens d'aus hivernants a Cal Tet, activitat inclosa dins el projecte Alumnes Gestors del Territori, que implusa l'Ajuntament del Prat i compta amb el suport del Consorci del Delta del Llobregat.
Aquest any la participació ha estat superior a la del curs passat, amb un total de 42 alumnes de secundària, com a representants dels delegats verds del seus centres.

En Nèstor Urios ( tècnic del Consorci del Delta de Llobregat) va fer la presentació inicial  per explicar les utilitats i la metodologia dels cens d'aus. A continuació, organtizats en 3 grups, ens vam dirigir al diferents punts d'observació ( aiguat de Cal Tet, aguait de Sabogal i pantalla mirador de les 4 hores) per poder fer el contatge de determinades espècies d'aus aquàtiques.

Aquí teniu el resum de les observacions fetes.
Si comparem les aquestes dades amb les dels 2 cursos passats ( veure resum dades cens aus 2014-2015), podem conclure que enguany s'han contablitat gaire bé el mateix nombre d'espècies que el curs passat, tot i que el número d'individus observats  és força inferior al del 2015 i més similar al 2014.

Com a dada rellevant comentar que, tal i com ens ha explicat el Nèstor, s'observa un disminució continuada d'ocells aquàtics any rera any, de manera que el gener de 2014 es van censar uns 1.000 ocells menys que el gener del 2010, és a dir, un 20% menys en 5 anys.  I l'espècie que més ha acusat aquesta disminució ha estat l'ànec collverd ( Anas platyrrynchos), que ha passat de ser l'espècie més abundant a l'hivern a ocupar la tercera posició.
Podeu consultar les dades censos d'hivernants dels darrers 5 anys clicant aquí.
I sembla que el cens d'enguany, on tal sols s'ha observat una parella de collverds, confirma aquesta tendència.

Aquí podeu veure algunes fotos de la jornada. Moltes gràcies a tothom per la vostra col.aboració!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada