Espai de comunicació dels centres adherits a la xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles"

.

Benvinguts i benvingudes !

AQUEST ÉS EL BLOC DE LA XARXA Pe+s.ESPEREM QUE US AGRADI I QUE SIGUI ÚTIL PER AVANÇAR EN EL NOSTRE OBJECTIU: FER ELS CENTRES DOCENTS DEL PRAT MÉS SOSTENIBLES

7 de març 2016

Les Escoles del Prat estalvien un 20% d'energia

El 5 de març es va celebrar el Dia Mundial de l’Eficiència Energètica, un bon moment per donar a conèixer els resultats del programa municipal d’estalvi energètic "Meitat per a tu i meitat per a mi", en el que han participat totes les escoles del Prat de llobregat, per segon any consecutiu.

Els bons hàbits de consum han generat, l'any 2015, un estalvi d'energia del 19,7% (en algunes escoles s'ha arribat al 30%), que equivalent al consum de 211 famílies de 4 membres i, en diners, a 46.255 €. La meitat d'aquests diners ha revertit directament en les escoles.

Aquesta reducció del consum s’ha aconseguit aplicant bons hàbits com apagar els llums quan se surt de l’aula, tancar l’ordinador quan no es fa servir, activar el mode repòs a fotocopiadores i impressores o instal·lar temporitzadors a les màquines de vènding, entre altres. 

El Prat és l'únic municipi català on aquest programa s'aplica a totes les escoles de la ciutat (13 de primària, una d’educació especial i una d’adults) i és també l'únic on les escoles reben la seva part d'estalvi en diners reals, i no en inversions o programes predeterminats per l'Ajuntament. 

Per això i per l'èxit en l'estalvi, L'Oficina de Canvi Climàtic de la Generalitat ha destacat en el seu web l'èxit de l'estalvi energètic assolit per les escoles del Prat. 
També s'han fet resó de la nostra experiència la Diputació de Barcelona i properament l'ICAEN (Institut Català de l'Energia).

Moltes felicitats per la feina feta...!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada