Espai de comunicació dels centres adherits a la xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles"

.

Benvinguts i benvingudes !

AQUEST ÉS EL BLOC DE LA XARXA Pe+s.ESPEREM QUE US AGRADI I QUE SIGUI ÚTIL PER AVANÇAR EN EL NOSTRE OBJECTIU: FER ELS CENTRES DOCENTS DEL PRAT MÉS SOSTENIBLES

8 de juny 2016

Dia Mundial dels Oceans: 8 de juny

El dia 8 de juny és el Dia Mundial dels Oceans (World Oceans Day) i s'ha celebrat de manera no oficial cada 8 de juny des de la proposta que va fer el Canadà l'any 1992 a la Cimera de la Terra (Earth Summit) de Rio de Janeiro (Brasil). Finalment, va estar oficialment reconegut per les Nacions Unides l'any 2008. Des d'aleshores a estat coordinat aquest dia per The Ocean  Project and The World Ocean Network, cada any amb més èxit.
Tot i que a molts centres el mar no us queda proper, igualment us animem a treballar aquest dia i us proposem alguns recursos:

 • Projecte educatiu telemàtic Oceans amb objectiu de demostrar a l'alumnat que el mar no és igual arreu del Planeta, a través de les seves pròpies observacions locals i compartint-les amb els centres educatius d'arreu del món, mitjançant l'ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). 
 • EL MAR A FONS: plataforma virtual que apropa el coneixement sobre els mars i els oceans a l'àmbit educatiu mitjançant diverses propostes didàctiques.
 • L'aventura dels petits exploradors: Joc interactiu associat al projecte "Els canyons del Maresme" elaborat per Submón. Explorant el mar a bord d'un veler, primer; submergint-se amb l'equip de submarinisme, després, i pujant finalment a un submarí cap a les grans fondalades es pot descobrir el que amaguen les costes del Maresme.
 • GUIA HÀBITAT: A la guia Hàbitat podeu trobar algunes activitats interessants:
  • Què pesques? L'activitat pretén ajudar a conèixer els principals sistemes de pesca, entendre els diferents impactes de les tècniques de pesca sobre les poblacions de peixos, comprendre i interpretar els possibles efectes de les taxes de captures en relació amb la taxa de creixement dels peixos i de les poblacions, entendre els límits d'un recurs renovable. EDAT: 10-16 anys. 
  • Un creuer pel mediterrani: L'activitat pretén ajudar a descobrir els recursos naturals i culturals del món mediterrani i la seva diversitat, prendre consciència dels problemes ambientals que afecten el mar mediterrani i les seves ribes i saber-ne l'origen i la gravetat, reflexionar sobre la necessitat de gestió ambiental per al manteniment dels recursos. EDAT: 10-14 anys. 
  • Peripècies del vell marí: L'activitat pretén ajudar a entendre que les espècies es poden extingir, comprendre els factors que han incidit en el procés d'extinció d'una espècie mediterrània concreta: el vell marí (cicle de vida i factors de mortalitat específics), suggerir com minimitzar els factors que poden provocar l'extinció del vell marí, conèixer altres espècies en perill d'extinció. EDAT: a partir de 10 anys. 
  • Marea Negra: L'activitat pretén ajudar a entendre com les marees negres poden afectar els ambients marins i en concret els mediterranis, examinar algunes de les possibles conseqüències negatives de la contaminació del mar, conèixer algunes solucions tècniques de què es disposa actualment. EDAT: 10-16 anys. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada