Espai de comunicació dels centres adherits a la xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles"

.

Benvinguts i benvingudes !

AQUEST ÉS EL BLOC DE LA XARXA Pe+s.ESPEREM QUE US AGRADI I QUE SIGUI ÚTIL PER AVANÇAR EN EL NOSTRE OBJECTIU: FER ELS CENTRES DOCENTS DEL PRAT MÉS SOSTENIBLES

13 de febr. 2017

Observades 20 espècies d'aus aquàtiques al cens d'aus

Dimecres 8  de febrer vam fer la 8è edició del cens d'aus hivernants a Cal Tet, activitat inclosa dins el projecte Alumnes Gestors del Territori, que implusa l'Ajuntament del Prat i compta amb el suport del Consorci del Delta del Llobregat.
La participació ha estat molt similar a la delcurs passat, amb un total de 41 alumnes de secundària, com a representants dels delegats verds del seus centres.

En Ferran López ( tècnic del Consorci del Delta de Llobregat) va fer la presentació inicial  per explicar les utilitats i la metodologia dels cens d'aus. A continuació, organtizats en 3 grups, ens vam dirigir al diferents punts d'observació ( aiguat de Cal Tet, aguait de Sabogal i pantalla de Cal Nani) per poder fer el contatge de determinades espècies d'aus aquàtiques.
A més de quantificar les espècies objecte d'estudi, també vam pendre nota d'altres espècies obervades, com ara l'agró blanc, corb marí gros o les fredalugues. 
Aquí teniu el resum de les observacions fetes, on es pot observar que la gran majoria de les espècies observades estaven a l'aguait de Sabogal



Si comparem les aquestes dades amb les dels 3 cursos passats ( veure comparativa cens aus 2015-2016-2017), podem conclure que enguany s'han contablitat gaire bé el mateix nombre d'espècies de fa dos cursos, i el número d'individus observats s'ha recuperat respecte el curs passat, arribant a valors similars al dels 2015.

Tal i com javam comentar el curs passat, es manté la disminució continuada d'ocells aquàtics any rera any, de manera que el gener de 2014 es van censar uns 1.000 ocells menys que el gener del 2010, és a dir, un 20% menys en 5 anys.  I l'espècie que més ha acusat aquesta disminució ha estat l'ànec collverd ( Anas platyrrynchos), que ha passat de ser l'espècie més abundant a l'hivern a ocupar la tercera posició.
Podeu consultar les dades censos d'hivernants dels darrers 5 anys clicant aquí.

Moltes gràcies, un any més, per la vostra col.laboració.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada