Espai de comunicació dels centres adherits a la xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles"

.

Benvinguts i benvingudes !

AQUEST ÉS EL BLOC DE LA XARXA Pe+s.ESPEREM QUE US AGRADI I QUE SIGUI ÚTIL PER AVANÇAR EN EL NOSTRE OBJECTIU: FER ELS CENTRES DOCENTS DEL PRAT MÉS SOSTENIBLES

18 de febr. 2016

Bioconstrucció al Ribera Baixa II

El projecte de bioconstrucció d’una aula-viver a l’hort a l’institut Ribera Baixa II ha estat una iniciativa que ha sorgit dels propis alumnes del PFI de Jardineria i on s'hi ha involucrat tant el PFI de Pintura com d'altres cicles formatius del centre. La direcció del centre ha estat indispensable a l'hora de recolzar, treballar i animar a fer realitat aquest projecte.
Els objectius  de l'activitat són diversos, entre els que destacaríem:

  • Construir un espai propi per part de l'alumnat amb el seu esforç i les seves mans.
  • Donar a conèixer tècniques constructives no agressives amb el medi, que permet introduir conceptes com: sostenibilitat, estalvi i eficiència d'energia, ús de recursos propers i assequibles, ..
  • Dotar al centre d'un nou espai que exemplifiqui el  seu compromís per la sostenibilitat en el marc de l’adhesió a la xarxa Al prat escoles més sostenibles.
Per a construir aquest aquesta aula-viver, ens hem proposat de treballar amb pocs materials: palla, fusta, i morter de calç amb terra (del  propi hort) i fusta amb vidre per a les finestres.
Per al sostre, que serà un sostre verd, es farà servir un substrat lleuger, elaborat pels propis alumnes. Un "mulch" amb escorça de pi triturada i  lamina de polietilè per a impermeabilitzar i per acabar , llavors de gramínies i sedum per a la coberta verda.

El projecte va començar a finals de novembre de 2015 a l'aula amb l'alumnat de PFI de  Jardineria, amb el dissenys previ i l’elecció dels materials. Actualment ja estan les parets alçades i l'estructura del sostre verd enllestida i confien en tenir-ho tot enllestit a mitjans de març.

Algunes fotos que il·lustren el procés. Podeu veure totes les fotos clicant aquí

Construcció dels fonaments
Els primers mòduls de les parets a taller.

Rebossant amb morter de calç, fang i palla
Aixecant les primeres parets.
 
Comencem amb el sostre



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada