Espai de comunicació dels centres adherits a la xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles"

.

Benvinguts i benvingudes !

AQUEST ÉS EL BLOC DE LA XARXA Pe+s.ESPEREM QUE US AGRADI I QUE SIGUI ÚTIL PER AVANÇAR EN EL NOSTRE OBJECTIU: FER ELS CENTRES DOCENTS DEL PRAT MÉS SOSTENIBLES

21 de març 2012

PROJECTE VERD-NAT METGE

Des de l'any passat l'Escola Bernat Metge està adherida al grup d'escoles més sostenibles del Prat de Llobregat. Per aquest motiu aquest curs hem iniciat un projecte anomenat "Verd-nat Metge".  D'aquesta manera estem treballant molts dels àmbits relacionats amb la cura del medi ambient.

Així aquest any hem iniciat el reciclatge dels envasos a totes les aules i continuem amb el reciclatge de paper i cartró. A més cada curs està realitzant diferents activitats relacionades amb la sostenibilitat i el medi ambient.
També realitzem diferents activitats a nivell d'escola per intentar reduir la quantitat de residus, tenir cura del medi ambient i reduir el consum d'aigua i llum del nostre centre.

D'aquesta manera:

- A totes les aules reciclem i treballem la separació de residus (paper, cartró i envasos). Iniciem aquest treball des de P3 perquè agafin l'hàbit des de ben petits.

- Cada setmana recollim tot el paper d'alumini que utilitzen els nens i nenes de l'escola per embolicar els seus esmorzars. El nostre objectiu és que aquest consum es redueixi o que fins i tot deixin de portar. Els nens i nenes de sisè s'encarreguen de recollir tot el paper de plata, pesar-lo i informar a totes les demés aules de com va evolucionant aquest consum.

- També treballem la cura de la nostra escola i del pati, així intentem que els nens i nenes tirin tots els papers a les papereres i que ells mateixos avaluïn l'estat del pati cada setmana per veure si està net o no.

- Per acabar també treballem les maneres de reduir el consum d'aigua i llum tant a casa com a l'escola.