Espai de comunicació dels centres adherits a la xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles"

.

Benvinguts i benvingudes !

AQUEST ÉS EL BLOC DE LA XARXA Pe+s.ESPEREM QUE US AGRADI I QUE SIGUI ÚTIL PER AVANÇAR EN EL NOSTRE OBJECTIU: FER ELS CENTRES DOCENTS DEL PRAT MÉS SOSTENIBLES

19 de maig 2014

Una setmana per pensar en la natura i la biodiversitat

Aquesta setmana es celebran diverses diades que tenen a veure amb la natura i els espai naturals progits: dimecres 21/5 és el dia europeu de la xarxa natura 2000, dijous 22/5 el dia Mundial de la Biodiversitat i el dissabte 24/5 el dia Europeu dels Parcs Naturals.

Us presentem un petit recull d'aplicacions i accions accesibles per a tothom:

5 APLICACIONS MOLT ÚTILS PER AL TELÈFON DEL NATURALISTA

Quasi bé tothom portem un mòbil intel·ligent a la butxaca i cada cop pot ser més útil per resoldre els dubtes al camp i que tot naturalista té. La pàgina web Fotos Naturaleza y Viajes ens fa un resum de 5 aplicacions molt útils per al nostre telèfon mòbil intel·ligent.
Aves de España
Una guia genial de camp per reconèixer les aus de la península ibèrica amb alguns recorreguts ornitològics per observar-les. SEA/BirdLife i Fundació BBVA.
Cartografía Magrama-Naturaleza
Aplicació desenvolupada pel Ministerio de Medio Ambiente, amb la cartografia i informació sobre les diferents tipologies d’espais naturals protegits.
Orquídeas ibéricas
Meravellosa guia de les orquídies amb la majoria de tàxons que podem trobar a la Península Ibèrica: és fàcil des fer servir, conté moltes fotos i bones descripcions.
Árboles ibéricos
Ens descriuen amb fotos i textes les principals espècies arbòries que podem trobar de forma natural als nostres boscos i parc i jardins urbans.
Identificador de Setas
Ens proposa identificar 282 espècies de bolets i, a més, ens permet geo-referenciar els nostres llocs preferits per tornar-hi en un altre ocasió.

UNA FOTO PER DOÑANA

L'any passat Seo/Bird Life i l'Agència EFE van posar en marxa la campanya del Dia europeu de la Xarxa Natura 2000, que demana a ciutadanes i ciutadans gestos en favor de la conservació dels sistemes naturals i de les aus que hi viuen. 
Aquests gestos han de contribuir cada any a conservar un lloc concret de la Xarxa Natura 2000 a Europa. El lloc triat enguany és Doñana: un dels espais de la Xarxa més emblemàtics, on es farà la restauració ambiental del rierol de La Rocina i es retiraran els perdigons de plom al Cerro de los Ánseres.
Tothom hi pot participar enviant al web www.natura2000day.eu una foto en què faci el gest de la papallona amb les mans; o posant la foto a Twitter, Facebook o Instagram amb l'etiqueta #Natura2000Day

NOVA PAGINA WEB DEL SISTEMA D'ESPAIS NATURALS PROTEGITS DE CATALUNYA

En aquesta web es podrà trobar la informació bàsica de tots els espais que componen el sistema d'espais naturals protegits de Catalunya, amb explicacions sintètiques que permeten comprendre les relacions complexes d'un SISTEMA creat fa més de 30 anys, que ha donat lloc a múltiples figures de protecció i que ha culminat amb la consolidació de la Xarxa Natura 2000 a Catalunya.

Cada setmana es van publicant nous ESPAIS del conjunt del SISTEMA, i de mica en mica s'anirà completant tota la web. De moment podeu gaudir dels textos, fotografies i informació interessant de fins a una cinquantena d'espais del territori català, alguns dels quals poc coneguts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada