Espai de comunicació dels centres adherits a la xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles"

.

Benvinguts i benvingudes !

AQUEST ÉS EL BLOC DE LA XARXA Pe+s.ESPEREM QUE US AGRADI I QUE SIGUI ÚTIL PER AVANÇAR EN EL NOSTRE OBJECTIU: FER ELS CENTRES DOCENTS DEL PRAT MÉS SOSTENIBLES

14 de maig 2014

Més idees per l’hort ecològic escolar

Fabriquem-nos les eines de l’hort: la guia Fabricación casera de herramientas e implementos para la huerta,  us permetrà fabricar les vostres pròpies eines per a l’hort o el jardí del vostre centre, reutilitzant materials  diversos i fins i tot pensant en que puguin ser utilitzades per persones amb mobilitat reduïda. Es tracta d'un document interessant sobretot per a l’àrea de tecnologia ja que conté fitxes molt detallades de moltes de les eines hortícoles: el plantador, l'aixada, arpelles per remenar, el rastell, escombres casolanes, cisells, mànecs, garfis per airejar, forques o tridents, equips per regar, la pala i un munt més de ferramentes.
Aquest manual ha estat elaborat per la Unidad de Coordinación Nacional del programa pro horta de l’Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria de Buenos Aires.


(Incorporarem aquesta guia al nostre “Recull de recursos sobre hort ecològic escolar”, qui trobareu a l’apartat “Documents d’interès”, d’aquest mateix bloc)

El jardí vertical de l’escola Drassanes: un jardí matemàtic. Aquesta escola està situada al bell mig de Ciutat Vella, i per tant no disposen de gaire espai verd. Però han trobat la manera de poder apropar la natura als seus alumnes des del mateix centre i a integrar el treball competencial en tot el procés de disseny, fabricació i instal.lació d’aquest nou jardí...!!!!!












Més informació:

Experiments ”Són iguals totes les patates?: no deixeu de mirar aquest vídeo, on una noia de primària posa en evidència la diferència entre els productes de l’horta convencional i els ecològics, de forma senzilla i clarificadora. A més, ens permet reflexionar sobre la sobirania alimentària i l’alimentació saludable.
Us animeu a dissenyar algun altre experiment amb els productes del vostre hort?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada