Espai de comunicació dels centres adherits a la xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles"

.

Benvinguts i benvingudes !

AQUEST ÉS EL BLOC DE LA XARXA Pe+s.ESPEREM QUE US AGRADI I QUE SIGUI ÚTIL PER AVANÇAR EN EL NOSTRE OBJECTIU: FER ELS CENTRES DOCENTS DEL PRAT MÉS SOSTENIBLES

4 de febr. 2015

Nostra Senyora del Mar, escola compromesa amb el medi ambient

L’alumnat i el professorat de l’escola Nostra Senyora de Mar, aposten per fer una escola més sostenible i s’han organitzat per cursos, des de cicle inicial de primària fins a 4rt d’ESO, per treballar diferents temàtiques al llarg del curs escolar.

Cada curs assumeix unes tasques concretes dins la temàtica treballada

1r de Primària: Estalviar energia elèctrica
revisar que no quedi cap llum encesa quan es surt de l’aula, els lavabos, wc, passadissos,.. A més els delegats verds de primer són els encarregats de vetllar perquè aquesta acció arribi a bon fi  i parlen amb els delegats verds d’altres aules perquè tothom n’estigui motivat.

2n de Primària: Estalviar aigua
Tota l’aula està assabentada que no és pot malgastar l’aigua. Els delegats verds de segon revisen que no quedi cap aixeta mig oberta, que no vessin les cisternes dels WC,.... Si detecten alguna avaria ho comuniquen de seguida al tutor.

3r de Primària: Els dimecres de la fruita.
Els alumnes de tercer de primària anoten en una graella el nombre d’alumnes per classe de tota la primària que han portat fruita. Al final de trimestre es fa un recompte i es dóna a conèixer la classe guanyadora.

4t de Primària: Cada cosa el seu lloc
Els alumnes de quart vetllen perquè a l’escola es faci un bon reciclatge de la brossa. A l’hora del pati, els delegats verds controlen que els contenidors realment reciclin el què està indicat. En cas contrari ho comuniquen a la tutora.

5è de Primària: Carmanyola
Els alumnes de cinquè de primària potencien evitar el paper d’alumini als esmorzars i cada dimecres els delegats verds passen per les classes anotant en una graella els nens/es que porten carmanyola. A final del trimestre la classe que ha portat més carmanyoles és la guanyadora.

6è de Primària: Reutiltizació de fulls de paper
Els alumnes de 6è de primària vetllen perquè es reutilitzin els fulls de papers que no s’acaben d’escriure. Els dipositen en una safata i així no cal utilitzar-ne un de net per fer alguna operació matemàtica, nota, etc. Els delegats verds són els encarregats de revisar si l’acció es dur a terme correctament a totes les aules.

1r d’ESO: L'alimentació
Cada dimecres és el dia de la fruita. Dos encarregats de 1r d'ESO passen per les classes amb una llista i apunten qui ha portat fruita per esmorzar. Al final del trimestre es valorarà, a l'assignatura de ciències de la naturalesa, l'alumne que n'hagi portat més dies.

2n d’ESO: El reciclatge
Diàriment, dos alumnes (cada dia diferents) passen per totes les classes per comprovar si tots els seus companys saben què s'ha de llençar a cada paperera. Ho anoten en una llista per veure quina és la classe que falla més en el tema del reciclatge.

3r d’ESO: L'energia
Per ordre de llista, quatre alumnes (cada dia diferents) revisen totes les llums d'aules i lavabos a les 17h,  en acabar les classes; i van anotant quina classe s'oblida d'apagar les llums.

4t d’ESO: El reaprofitament de l'aigua.
Dos alumnes estan pendents de si plou, i si és així, van al pati i posen una galleda per omplir-la d'aigua i després aprofitar-la per regar les plantes.

En totes aquestes accions està implicada tota l’escola i se’n parla a les reunions de claustre per què tant professorat com alumnes vagin en la mateixa línia. De totes les accions que es realitzen n’estan assabentats tots els alumnes de totes les classes i els delegats verds són els encarregats de vetllar i controlar el seu desenvolupament.
Els alumnes estan molt motivats en aquesta experiència i continuarem durant aquest segon trimestre.


Una part molt important d’aquesta acció és la difusió a tota la comunitat educativa, i per això, cada curs,  ha realitzat un mural i s'ha penjat als passadissos del centre.La mestra de l’àrea artística visual i plàstica ha intervingut en la seva realització. A continuació podem veure algunes imatges.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada