Espai de comunicació dels centres adherits a la xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles"

.

Benvinguts i benvingudes !

AQUEST ÉS EL BLOC DE LA XARXA Pe+s.ESPEREM QUE US AGRADI I QUE SIGUI ÚTIL PER AVANÇAR EN EL NOSTRE OBJECTIU: FER ELS CENTRES DOCENTS DEL PRAT MÉS SOSTENIBLES

8 de set. 2015

De l’11 al 18 d’octubre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Sota el lema europeu ‘Tria. Canvia. Combina", la Setmana del 2015 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible, segur i saludable.

Des del centres educatius hi podeu participar de diferents maneres:

- Fent difusió de la Setmana entre tots els membres de la comunitat educativa. El cartell de difusió  us pot ajudar: el podeu penjar a  web/bloc del centre,  la cartellera verda, a les aules, a la sala de profes, fer un maling a les famílies del centre,.... Per descarregar el cartell clica aquí.

-Per les EEVV: participar a Prova pilot “Mobilitat sostenible a les Escoles Verdes
Realització d’una activitat de mobilitat sostenible i creació d’un vídeo del desenvolupament de l’activitat. (Alumnes de cicle superior de primària o primer cicle d’ESO d’Escoles Verdes). Per més informació contactar amb : escolesverdes.tes@gencat.cat

-“Caminades escolars”, realitzant un itinerari quotidià pel municipi on es pugui avaluar la qualitat de l’espai urbà del recorregut, els elements de seguretat vial,  l’accessibilitat per a persones de mobilitat reduïda,....( vegeu p.12 del catàleg)

- Concurs de fotos “Jo vaig en bici”: escriure en una pissarra o full un missatge que reflecteixi allò que els hi aporta la bicicleta i els motius que l’impulsen a fer-la servir per tal d’animar a d’altre gent a utilitzar-la. Es faran fotos individuals o en grup on es vegin les bicicletes i les pissarres amb els missatges ,....( vegeu p.18 del catàleg)

- Foto Bici-Missatge: en el marc d’alguna pedalada o desplaçament en bicicleta es pot fer una fotografia de grup conformant entre tots, amb petits cartells, una gran pancarta amb missatges relacionats amb Pedala 2015, com per exemple el lema de la Setmana ‘Tria. Canvia. Combina’. Es pot també demanar que els assistents vagin vestits d’un sol color o portin alguna cosa distintiva (gorra, fulard, etc.). ,....( vegeu p.20 del catàleg)

- “Omplim l’escola de bicis”: Amb aquest  missatge,  “es vol visualitzar el desig de veure un canvi en els hàbits de mobilitat en què es vegin més bicicletes als carrers i que els propis nens i nenes s’imaginin com a protagonistes d’aquest canvi en el futur proper. Es disposarà d’un espai on dibuixar, i els dibuixos s’exposaran tot seguit en un espai adient. Els dibuixos han d’incloure bicicletes i poden contenir un missatge en relació amb la bicicleta o la mobilitat.( vegeu p.22 del catàleg)

- Concurs fotogràfic “Apunta’t al ClicMob!” consisteix en la publicació de fotografies a la xarxa Instagram amb l’etiqueta #mobilitat2015. Les imatges han d’estar inspirades en l’eslògan d’enguany “Tria. Canvia. Combina” i en les noves formes de mobilitat i transport més sostenible, segur i saludable. Per major de 16 anys. (vegeu p.36 del catàleg)Trobareu aquestes i altres idees al "Catàleg d’activitats als Centres Educatius. Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2015". 
Aquest catàleg inclou:

  • Una selecció de bones pràctiques de mobilitat sostenible realitzades per centres educatius. 
  • Una proposta d’activitats de mobilitat sostenible i segura dirigides als centres educatius.
  • Un recull de recursos educatius sobre mobilitat sostenible.
També hi podeu participar a nivell personals: hi ha un munt d’activitats diferents als municipi de Catalunya: pedalades, caminades, curses de transport metropolità,.....
(consultar calendari activitats)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada