Espai de comunicació dels centres adherits a la xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles"

.

Benvinguts i benvingudes !

AQUEST ÉS EL BLOC DE LA XARXA Pe+s.ESPEREM QUE US AGRADI I QUE SIGUI ÚTIL PER AVANÇAR EN EL NOSTRE OBJECTIU: FER ELS CENTRES DOCENTS DEL PRAT MÉS SOSTENIBLES

15 de gen. 2016

El mur vegetal de l'Institut Escola Prat


Des de l’Institut Escola del Prat, aquest any volem presentar-vos la creació d’una nova zona de mur vegetal al pati interior del centre. Una barreja de botànica, natura, disseny i art. Pensem que la sostenibilitat ha de ser a tot el centre i en diversos fronts. Som conscients que els murs vegetals aporten beneficis ambientals i energètics, contribueixen fortament a reduir la contaminació atmosfèrica i sonora, creant entorns més silenciosos i sans. També augmenten l’aïllament tèrmic dels murs on es troben, i en conseqüència , estalvien energia.


Els alumnes de secundària són els responsables de portar a terme la major part d’aquest projecte innovador, amb un aprenentatge vivencial, manipulatiu  i significatiu, ja que són alumnes molt motivats i implicats.
Són ells els encarregats de construir les jardineres amb palets vells, treballant la fusta i el seu tractament, coneixent les diferents eines a utilitzar i el tipus de rec a d’instal·lar i com fer-ho. Alhora  també seran els encarregats d’ensenyar als alumnes de primària a plantar les jardineres  i a interactuar amb ells per poder fer petites coses conjuntes del mur; interacció  que de ben segur serà molt positiva per tota la comunitat educativa.

Aquí us presentem un resum de tot el procés de treball de la primera jardinera que forma part del nostre mur. Esperem que us agradi.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada