Espai de comunicació dels centres adherits a la xarxa "Al Prat, escoles més sostenibles"

.

Benvinguts i benvingudes !

AQUEST ÉS EL BLOC DE LA XARXA Pe+s.ESPEREM QUE US AGRADI I QUE SIGUI ÚTIL PER AVANÇAR EN EL NOSTRE OBJECTIU: FER ELS CENTRES DOCENTS DEL PRAT MÉS SOSTENIBLES

13 de febr. 2015

Reduir, recilar i reutilitzar al menjador de l'escola bressol Cabusset

Des de l’escola bressol municipal el Cabusset intentem que tot el que està relacionat amb la gestió de cuina i sobretot amb el menjar dels infants sigui el més sostenible possible en tot el procés, basant-nos en les tres R.
És un projecte que es treballa al llarg de tot el curs escolar i on participen tant l’equip educatiu i els infants de 2-3 anys com el personal de cuina.

Us expliquem com treballem les 3R:

Reduir, intentant utilitzar el mínim d’embalatge possible i sobretot mirant d’evitar els envasos d’un sol ús, en transports innecessaris i afavorint el consum de productes de proximitat i de temporada, promovent així, el consum responsable en tots els àmbits. L’escola disposa d’un hort i això permet que en el moment de la collita els infants puguin menjar les verdures i hortalisses del propi hort.


Reutilitzar tot el que sigui possible; per exemple els pots de plàstic per a conservar, embalatges o envasos per fer jocs amb els infants, peles de mandarines per realitzar propostes d’experimentació, o bé utilitzar l’aigua sobrant de l’hora de menjar per regar les plantes.



Reciclar per fomentar la separació de residus. A l’aula, que és on mengen els infants, es disposa de tota la infraestructura necessària d’espai i materials per tal de poder fer la recollida selectiva de residus. Els infants de 2 a 3 anys aprenen a fer-ho de manera natural i autònoma interioritzant així el què significa el reciclatge. D’aquesta manera van aprenent de forma progressiva a col·locar cada cosa al seu lloc: a llençar la matèria orgànica sobrant a un gibrell, el plàstic en una altra safata i el paper a les papereres de l’aula. El carro de cada aula arribarà a la cuina amb aquesta separació ja realitzada i és aquí on el personal de cuina llençarà els residus dins dels contenidors de plàstic i d’orgànic respectivament.
   

               

Amb aquest projecte es preten  treballar diversos objectius, com ara:

  • Contribuir a generar el mínim de deixalles possibles.
  • Aprofitar els recursos dels què disposem.
  • Col·laborar a fer una escola més sostenible i més solidària amb el nostre entorn.
  • Incorporar progressivament a l’activitat quotidiana dels infants propostes basades en el reciclatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada